Sommerferie


Følgende aktiviteter holder sommerferielukket:
Løb for alle: uge 27-34
NADA-café: uge 28-34
Rytmik og bevægelse: uge 27-34
KREA: uge 30-34
B-BAT: uge 27-35
Læsegruppe: uge 27-39

Ekstra sommeraktivitet

Hen over sommeren tilbyder vi "Lydbilleder" som en aktivitet hver onsdag fra kl. 14-15.30. med max 8 deltagere pr. gang.
Der er tilmelding fra gang til gang på følgende telefonnumre:
23. juni, 30. juni, 7. juli, 14. juli, 28. juli og 4. august på telefon 91 17 12 61.
11. august, 18. august og 25. august på telefon 91 17 12 51.
Vi mødes ved Psykiatriens Hus

Ugedag Tidspunkt Aktivitet og gruppetilbud
Mandag Kl. 11-12 Gåtur (ingen tilmelding)
  Kl. 11-12 B-BAT (tilmelding)
  Kl. 12.30-14.30 Mandegruppe (tilmelding)
  Kl. 13-14 Krop og afspænding (pause indtil august) (tilmelding)
Tirsdag Kl. 10-12 Krea (Ingen tilmelding)
  Kl. 13-13.45 Løb for alle (ingen tilmelding)
  Kl. 16.30-18 NADA-café (ingen tilmelding)
  Kl. 19-20 Rytmik og bevægelse (tilmelding)
Torsdag Kl. 11-12 Brugerstyret Gåtur (ingen tilmelding)
  Kl. 11-12 Cirkeltræning (pause indtil august) (tilmelding)
  Kl. 13-15 Kreativt værksted (ingen tilmelding)
  Kl. 15-16 B-BAT (tilmelding)
  Kl. 15.30-16.30 Guidet fælleslæsning (tilmelding)
  Kl. 15.30-17 Præstebesøg (lige uger - ingen tilmelding)
Fredag Kl. 11-12 Krop og afspænding (pause indtil august) (tilmelding)

 

Udover planlagte aktiviteter har vi et samarbejde med Kultur- og kontaktsted Kragelund, hvor vi faciliterer til udendørsaktiviteter. Der er ca. et event hver måned med forskellige temaer. Hvis du er interesseret i ”Udeliv”, kan du skrive til mail: psykiatrienshus-aktiviteter@msb.aarhus.dk for yderligere info.

Vi mødes om mandagen foran bygning 12 og går en tur sammen. Længden på turen kan variere - alt efter, hvad stemningen er på dagen. Torsdagene er brugerstyret uden personale hen over sommeren, men hvor I stadig mødes foran bygn. 12 kl. 11.

Vi mødes i det kreative værksted i parterre eller i caféen. Der er mulighed for at tegne, male, strikke, hækle, brodere og lave papirklip. Har du andre idéer, så sig til.

Torsdage i lige uger får vi besøg af Lene Wagner, som er præst i psykiatrien. Lene kommer i tidsrummet kl. 15.30-17.00, og nogle torsdage tilbyder hun en aktivitet, du kan være med til. På aktivitetsoversigten til højre finder du mere information. Lene tilbyder også individuel samtale, hvor du kan tale om alt det, du er optaget af - fx glæder og bekymringer, forholdet til familie og venner, tro og tvivl. Alt, hvad du taler med præsten om, bliver mellem jer og noteres ikke. Du kan kontakte Lene Wagner på lewagn@rm.dk

Torsdag d. 29. juli kl. 15.30

"Tankestartere"

Ved hjælp af et enkelt spil med gode billeder og præcise spørgsmål, vil vi sætte tanker og samtaler i gang om vigtige emner:

Taknemmelighed og frygt/mod.

Torsdag d. 12. august kl. 15.30

"Walk & talk"

Man taler og tænker godt, når man bevæger benene! Derfor vil vi gå en tur i den nye park og tage nogle gode citater med, som kan sætte gang i snakken undervejs.

AFLYST - torsdag d. 26. august kl. 15.30

Torsdag d. 9. september kl. 15.30

"En god historie"

En god historie bliver ofte bedre af, at man deler den. Nu, hvor vi går mod efteråret, vil vi trække indenfor, sætte os godt til rette i de bløde stole og sammen lytte til og tale om historier, der gør os klogere på livet, os selv
og hinanden. 

Torsdag d. 23. september kl. 15.30

"Matador", igen igen"

Uanset om man er 1., 2. eller 3. generation af "Matador" fan, så er der noget at hente fra den gamle serie. Vi vil se afsnitte "At tænke og tro" fra Daniel Skjerns konfirmation og besøget af gamle faster Anna.

Måske giver det inspiration til at tale om, hvad vi selv tilslutter os eller tager afstand fra? Der vil selvfølgelig også være Matadormix.

 

 

 

 

Krop og afspænding er et hold for dig, der vil arbejde med afspænding, yoga, mindfulness og kropsbevidsthed/-afgrænsning. Holdet er på 5-10 personer og ledes af en terapeut med erfaring inden for samspillet mellem krop, psyke og følelser.

Rytmik og bevægelse er en sjov og dynamisk aktivitet, hvor alle kan være med. Formålet med aktiviteten er, at vi i fællesskab kommer i bedre kontakt med vores krop og bruger musikken og dens rytme til at aflede tankerne og stimulere vores sanser. Kom i tøj og sko, du kan bevæge dig i og tag en vandflaske med. Der er ikke mulighed for at bade i Psykiatriens Hus, men medbring gerne et håndklæde til brug under aktiviteten.

Løb for alle er både for dig, som har lyst til at begynde at løbe og for dig, der har løbet længe. Timen er bygget op, så vi sammen varmer op, derefter bestemmer vi i fællesskab, hvor mange minutter vi gerne vil løbe. Man løber halvdelen af den valgte tid ud og vender så om og løber tilbage – Det betyder, at alle kan være med, da man selv sætter tempoet. Efterfølgende strækker vi ud i fællesskab og slutter af ved Psykiatriens hus. Husk et ur/telefon til at tage tid.

Cirkeltræning er for dig, der ønsker at få sved på panden og pulsen op. I løbet af timen vil der være pulsøvelser og styrketræningsøvelser, som kommer hele kroppen rundt. Vi varierer omgivelserne ved at træne udendørs på dage, hvor vejret tillader det. Holdet ledes af en fysioterapeut, som kan hjælpe med at variere øvelserne til lige præcis det niveau, der passer til dig. Kom i træningstøj, du kan bevæge dig i og medbring gerne vandflaske og håndklæde. Husk, at vi træner ude, hvis vejret tillader det.

Vi mødes om højtlæsning. Læseguiden har valgt en novelle og et digt. Man er velkommen til bare at lytte, eller man kan deltage i de snakke, vi har undervejs. Kræver ingen forudsætninger.

Strik og snak er et strikkeprojekt, der løber over ca. 3 måneder med start den 30. marts

Vi starter projekt Strik og snak op med en workshop tirsdag den 30. marts kl. 10-12. Alle "strikkeniveauer" er velkomne.

Strik og snak er et bidrag til et kunstprojekt af Isabel Berglund, og projektet vil blive udstillet på Randers Kunstmuseum i december 2021.

Vi strikker i fire forskellige temaer samtidig med, at vi taler ud fra emner, der berører temaet. Selvom du ikke kan deltage i startworkshoppen, er du velkommen til at deltage senere. Du får udleveret garn og evt. strikkepinde første gang, vi ses.

Strik og snak er hver tirsdag kl. 10-12. 

Tilmelding på psykiatrienshus-aktiviteter@msb.aarhus.dk

Når du tilmelder dig, aftaler vi, hvornår du kan hente garn og evt. strikkepinde.

BBAT er en stille træningsform med øvelser i et roligt og rytmisk tempo. Bevægelserne stimulerer kropslige processer, som kan have en beroligende effekt. Formålet er at integrere kroppen i den totale identitetsopfattelse, samt at bedre funktion, handleevne og livskvalitet. Der er fokus på balance, frihed i åndedræt, mentalt nærvær og bevægelseskvalitet. Øvelserne foregår stående, siddende og liggende og ved brug af stemmen. Tilmelding til BBAT hold sker via samtale med en af de tre fysioterapeuter i huset. Holdforløbet strækker sig over 12 mødegange, men man kan også tilbydes individuelle forløb, som aftales efter den enkeltes behov. Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kan du rette henvendelse til en af fysioterapeuterne. Du skal i forvejen have en indsats Psykiatriens Hus for at kunne benytte tilbuddet enten via Overnatnings-pladser og/eller hjemmebehandlingsforløb.

NADA kan bidrage positivt til din egen recovery-proces og kan ses som et supplement til andre metoder og behandlinger. NADA kan støtte nervesystemet, så det finder ro og balance og kan således understøtte håndtering af stress, søvnproblemer, uro, rastløshed, angst, tankemylder og lignende. Du kan kun få NADA, hvis du er tilknyttet huset.

I Mandegruppen øver vi os i det sociale samvær gennem aktiviteter, dialoger og temaer, der relaterer sig til det at være mand og leve med psykiske udfordringer.