Gå til hovedindhold

Aktiviteter

Nogle aktiviteter er åbne for alle - uanset om du er bruger af huset eller ej - og kræver ingen tilmelding. Andre kræver, at du har tilknytning til huset, og at du tilmelder dig.

Indhold

    At have tilknytning til huset betyder, at du skal have en kommunal eller regional brugerstyret kontrakt, at du er i et forløb i hjemmebehandlingen, eller at du inden for det sidste halve år har taget kurser i Recoveryskolen.

    Vi samarbejder tæt med Socialsundhed - følgeskab til foreningsliv. De kan tilbyde støtte og følgeskab til dig, som ønsker at opstarte aktiviteter uden for Psykiatriens Hus.

    Du kan se vores Google aktivitetskalender her

    Du kan også hente aktivitetskalenderen via QR-koden

    Vi mødes om mandagen foran bygning 13A og går en tur sammen. Længden på turen kan variere - alt efter, hvad stemningen er på dagen.

    Vi mødes i det kreative værksted i parterre eller i caféen. Der er mulighed for at tegne, male, strikke, hækle, brodere og lave papirklip. Har du andre idéer, så sig til.

    Torsdage i lige uger får vi besøg af Lene Wagner, som er præst i psykiatrien. Lene kommer i tidsrummet kl. 15.30-17.00, og nogle torsdage tilbyder hun en aktivitet, du kan være med til. Under download til højre finder du mere information.

    Lene Wagner tilbyder også individuel samtale, hvor du kan tale om alt det, du er optaget af - fx glæder og bekymringer, forholdet til familie og venner, tro og tvivl. Alt, hvad du taler med præsten om, bliver mellem jer og noteres ikke.
    Du kan kontakte Lene Wagner på lewagn@rm.dk

    Præsterne i Aarhus Kommune har udarbejdet en folder, som viser, hvilke præster der særligt stiller sig til rådighed som samtalepartner for psykisk sårbare - og hvor i byen, du kan opsøge dem. Pjecen finder du ligeledes under download.

    B-BAT er en stille træningsform med øvelser i et roligt og rytmisk tempo. Bevægelserne stimulerer kropslige processer, som kan have en beroligende effekt. Formålet er at integrere kroppen i den totale identitetsopfattelse, samt at bedre funktion, handleevne og livskvalitet. Der er fokus på balance, frihed i åndedræt, mentalt nærvær og bevægelseskvalitet. Øvelserne foregår stående, siddende og liggende og ved brug af stemmen. Tilmelding til B-BAT hold sker via samtale med en af de tre fysioterapeuter i huset. Holdforløbet strækker sig over 12 mødegange. Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kan du rette henvendelse til en af fysioterapeuterne. Du skal i forvejen have en indsats Psykiatriens Hus for at kunne benytte tilbuddet enten via Overnatnings-pladser og/eller hjemmebehandlingsforløb.

    I Mandegruppen øver vi os i det sociale samvær gennem aktiviteter, dialoger og temaer, der relaterer sig til det at være mand og leve med psykiske udfordringer.

    Vi mødes i koret onsdag i lige uger fra klokken 15.00 til 17.00. Vi vi starter med at varme stemmerne op og synger lidt fællessang, hvorefter vi går mere teknisk til værks med et stykke, vi i fælleskab vælger at fordybe os i over syv korgange. Med koret ønsker vi at give mulighed for at kunne fokusere på sang og fællesskab om musik i nogle rammer, hvor alle kan være med. Om du har erfaring med at synge eller aldrig har sunget andre steder end i badet derhjemme, er lige meget - der er plads til alle i vores gensidige fællesskab om sang og musik. At synge med andre øger dannelsen af flere belønningsstoffer i hjernen og giver en følelse af glæde og samhørighed. Det kan også være en bidragsyder til at ændre eller flytte fokus samt understøtte empowerment og recovery-processer.

    Nada er et supplement til anden behandling og metoder. Nada kan støtte dit nervesystem til at finde ro og balance og således understøtte håndtering af stress, søvnproblemer, uro, rastløshed, angst, tankemylder og lignende. Nada kræver tilknytning til huset og er en gruppeaktivitet.