Læsegruppen holder sommerferielukket til og med uge 39

Ugedag Tidspunkt Aktivitet og gruppetilbud
Mandag Kl. 11-12 Gåtur (ingen tilmelding)
  Kl. 11-12 B-BAT (tilmelding)
  Kl. 12.30-14.30     Mandegruppe (tilmelding)
  Kl. 13-14 Krop og afspænding (tilmelding)
Tirsdag Kl. 10-12 Kreativt værksted (ingen tilmelding)
  Kl. 13-13.45 Løb for alle (ingen tilmelding)
  Kl. 19-20 Rytmik og bevægelse (tilmelding)
Torsdag Kl. 11-12 Brugerstyret gåtur (ingen tilmelding)
  Kl. 11-12 Cirkeltræning (pause indtil august) (tilmelding)
  Kl. 13-15 Kreativt værksted (ingen tilmelding)
  Kl. 15-16 B-BAT (tilmelding)
  Kl. 15.30-16.30 Guidet fælleslæsning (tilmelding)
  Kl. 15.30-17 Præstebesøg (lige uger - ingen tilmelding)
Fredag Kl. 11-12 Krop og afspænding (tilmelding)

 

Udover planlagte aktiviteter har vi et samarbejde med Kultur- og kontaktsted Kragelund, hvor vi faciliterer til udendørsaktiviteter. Der er ca. et event hver måned med forskellige temaer. Hvis du er interesseret i ”Udeliv”, kan du skrive til mail: psykiatrienshus-aktiviteter@msb.aarhus.dk for yderligere info.

Vi mødes om mandagen foran bygning 12 og går en tur sammen. Længden på turen kan variere - alt efter, hvad stemningen er på dagen.

Vi mødes i det kreative værksted i parterre eller i caféen. Der er mulighed for at tegne, male, strikke, hækle, brodere og lave papirklip. Har du andre idéer, så sig til.

Torsdage i lige uger får vi besøg af Lene Wagner, som er præst i psykiatrien. Lene kommer i tidsrummet kl. 15.30-17.00, og nogle torsdage tilbyder hun en aktivitet, du kan være med til. Under download til højre finder du mere information.

Lene Wagner tilbyder også individuel samtale, hvor du kan tale om alt det, du er optaget af - fx glæder og bekymringer, forholdet til familie og venner, tro og tvivl. Alt, hvad du taler med præsten om, bliver mellem jer og noteres ikke.
Du kan kontakte Lene Wagner på lewagn@rm.dk

Præsterne i Aarhus Kommune har udarbejdet en folder, som viser, hvilke præster der særligt stiller sig til rådighed som samtalepartner for psykisk sårbare - og hvor i byen, du kan opsøge dem. Pjecen finder du ligeledes under download.

Krop og afspænding er et hold for dig, der vil arbejde med afspænding, yoga, mindfulness og kropsbevidsthed/-afgrænsning. Holdet er på 5-10 personer og ledes af en terapeut med erfaring inden for samspillet mellem krop, psyke og følelser.

Rytmik og bevægelse er en sjov og dynamisk aktivitet, hvor alle kan være med. Formålet med aktiviteten er, at vi i fællesskab kommer i bedre kontakt med vores krop og bruger musikken og dens rytme til at aflede tankerne og stimulere vores sanser. Kom i tøj og sko, du kan bevæge dig i og tag en vandflaske med. Der er ikke mulighed for at bade i Psykiatriens Hus, men medbring gerne et håndklæde til brug under aktiviteten.

Løb for alle er både for dig, som har lyst til at begynde at løbe og for dig, der har løbet længe. Timen er bygget op, så vi sammen varmer op, derefter bestemmer vi i fællesskab, hvor mange minutter vi gerne vil løbe. Man løber halvdelen af den valgte tid ud og vender så om og løber tilbage – Det betyder, at alle kan være med, da man selv sætter tempoet. Efterfølgende strækker vi ud i fællesskab og slutter af ved Psykiatriens hus. Husk et ur/telefon til at tage tid.

Cirkeltræning er for dig, der ønsker at få sved på panden og pulsen op. I løbet af timen vil der være pulsøvelser og styrketræningsøvelser, som kommer hele kroppen rundt. Vi varierer omgivelserne ved at træne udendørs på dage, hvor vejret tillader det. Holdet ledes af en fysioterapeut, som kan hjælpe med at variere øvelserne til lige præcis det niveau, der passer til dig. Kom i træningstøj, du kan bevæge dig i og medbring gerne vandflaske og håndklæde. Husk, at vi træner ude, hvis vejret tillader det.

Vi mødes om højtlæsning. Læseguiden har valgt en novelle og et digt. Man er velkommen til bare at lytte, eller man kan deltage i de snakke, vi har undervejs. Kræver ingen forudsætninger.

BBAT er en stille træningsform med øvelser i et roligt og rytmisk tempo. Bevægelserne stimulerer kropslige processer, som kan have en beroligende effekt. Formålet er at integrere kroppen i den totale identitetsopfattelse, samt at bedre funktion, handleevne og livskvalitet. Der er fokus på balance, frihed i åndedræt, mentalt nærvær og bevægelseskvalitet. Øvelserne foregår stående, siddende og liggende og ved brug af stemmen. Tilmelding til BBAT hold sker via samtale med en af de tre fysioterapeuter i huset. Holdforløbet strækker sig over 12 mødegange, men man kan også tilbydes individuelle forløb, som aftales efter den enkeltes behov. Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kan du rette henvendelse til en af fysioterapeuterne. Du skal i forvejen have en indsats Psykiatriens Hus for at kunne benytte tilbuddet enten via Overnatnings-pladser og/eller hjemmebehandlingsforløb.

I Mandegruppen øver vi os i det sociale samvær gennem aktiviteter, dialoger og temaer, der relaterer sig til det at være mand og leve med psykiske udfordringer.