Vi samarbejder tæt med Socialsundhed - følgeskab til foreningsliv.
De kan tilbyde støtte og følgeskab til dig, som ønsker at opstarte aktiviteter uden for Psykiatriens Hus.

Ugedag Tidspunkt Aktivitet og gruppetilbud
Mandag Kl. 11-12 Gåtur (ingen tilmelding og til tider brugerstyret)
  Kl. 11-12 B-BAT (tilmelding)
  Kl. 12.30 Mandegruppe (tilmelding)
Tirsdag Kl. 10-12 Kreativt værksted (ingen tilmelding og til tider brugerstyret) 
  Kl. 15-16.30 Lydbilleder (tilmelding)
  Kl. 19-20 Rytmik og bevægelse (tilmelding, pause t.o.m. februar) 
Torsdag Kl. 11-12 Gåtur (ingen tilmelding og til tider brugerstyret)
  Kl. 13-15 Kreativt værksted (ingen tilmelding og til tider brugerstyret)
  Kl. 15-16 B-BAT (tilmelding)
  Kl. 15.30-17 Præstebesøg (lige uger - ingen tilmelding)

 

 

Vi mødes om mandagen foran bygning 12 og går en tur sammen. Længden på turen kan variere - alt efter, hvad stemningen er på dagen.

Vi mødes i det kreative værksted i parterre eller i caféen. Der er mulighed for at tegne, male, strikke, hækle, brodere og lave papirklip. Har du andre idéer, så sig til.

Torsdage i lige uger får vi besøg af Lene Wagner, som er præst i psykiatrien. Lene kommer i tidsrummet kl. 15.30-17.00, og nogle torsdage tilbyder hun en aktivitet, du kan være med til. Under download til højre finder du mere information.

Lene Wagner tilbyder også individuel samtale, hvor du kan tale om alt det, du er optaget af - fx glæder og bekymringer, forholdet til familie og venner, tro og tvivl. Alt, hvad du taler med præsten om, bliver mellem jer og noteres ikke.
Du kan kontakte Lene Wagner på lewagn@rm.dk

Præsterne i Aarhus Kommune har udarbejdet en folder, som viser, hvilke præster der særligt stiller sig til rådighed som samtalepartner for psykisk sårbare - og hvor i byen, du kan opsøge dem. Pjecen finder du ligeledes under download.

Rytmik og bevægelse er en sjov og dynamisk aktivitet, hvor alle kan være med. Formålet med aktiviteten er, at vi i fællesskab kommer i bedre kontakt med vores krop og bruger musikken og dens rytme til at aflede tankerne og stimulere vores sanser. Kom i tøj og sko, du kan bevæge dig i og tag en vandflaske med. Der er ikke mulighed for at bade i Psykiatriens Hus, men medbring gerne et håndklæde til brug under aktiviteten.

BBAT er en stille træningsform med øvelser i et roligt og rytmisk tempo. Bevægelserne stimulerer kropslige processer, som kan have en beroligende effekt. Formålet er at integrere kroppen i den totale identitetsopfattelse, samt at bedre funktion, handleevne og livskvalitet. Der er fokus på balance, frihed i åndedræt, mentalt nærvær og bevægelseskvalitet. Øvelserne foregår stående, siddende og liggende og ved brug af stemmen. Tilmelding til BBAT hold sker via samtale med en af de tre fysioterapeuter i huset. Holdforløbet strækker sig over 12 mødegange. Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet, kan du rette henvendelse til en af fysioterapeuterne. Du skal i forvejen have en indsats Psykiatriens Hus for at kunne benytte tilbuddet enten via Overnatnings-pladser og/eller hjemmebehandlingsforløb.

I Mandegruppen øver vi os i det sociale samvær gennem aktiviteter, dialoger og temaer, der relaterer sig til det at være mand og leve med psykiske udfordringer.

Vi mødes og lytter sammen - og bagefter har vi en samtale om, hvad vi oplevede. Du skal blot møde op i venteområdet ved indgang A. Husk smartphone og høretelefoner.