Gå til hovedindhold

Recoveryskolen

Al undervisning i Recoveryskolen fokuserer på at flytte sig i livet og skabe håb, velbefindende, forandring og nye handlemuligheder - kort sagt at blive klogere på sig selv og livets processer.
Peer Aarhus er en platform med info om peer-uddannelsen og det at ansætte en peer-medarbejder.

 • Læs op

Indhold

  Rammen for vores kurser er recovery. Recovery handler om at komme sig og om at skabe en meningsfuld og tilfredsstillende tilværelse med de ressourcer, vi hver især har.

  I Recoveryskolens undervisning bidrager alle med egne livserfaringer, og i erfaringsudvekslingen finder vi sammen ny inspiration og nye handlemuligheder. Målet er at lave undervisning, der er relevant og vedkommende for alle. De forskellige vinkler og perspektiver skaber rum for en mellemmenneskelig forståelse af alle livets processer.

  Vi arbejder med recovery både som den personlige proces/rejse og som fagligt og teoretisk fænomen. I undervisningen deltager borgere med og uden psykisk sårbarhed, fagprofessionelle og pårørende/netværk på lige fod - lærer sammen og skaber nye muligheder for forståelse, dialog og samarbejde.

  Undervisningen i Recoveryskolen bliver udviklet og varetaget i fællesskab af mindst to undervisere:

  • Peers, som har erfaring med psykisk sårbarhed og kompetence i at undervise i den erfaring.
  • Fagprofessionelle, som har faglige og personlige kompetencer.
  • Pårørende, som har erfaring som familie, venner eller netværk.

  De to undervisere indgår med ligeværdigt ansvar for undervisningen. I Recoveryskolen ligestilles de levede erfaringer og den professionelle viden, og både undervisernes og deltagernes erfaringer er en vigtig del af undervisningen. Alle kursister deltager på lige fod. Det betyder, at alle arbejder med redskaberne, og alle deler erfaringer med forskellige livssituationer.

  Du tilmelder dig ved at ringe eller sende en mail eller sms. Se mere under kontaktoplysninger.

  Kursuskatalog forår 2024

  Du kan hente vores forårskatalog her 

  Lydfiler fra undervisningen

  Du kan hente lydfiler fra undervisningen her

  Kursist i Recoveryskolen

  Vi har haft fornøjelsen af at lære Majbritt at kende, da hun via sin jobkonsulent i sit ressourceforløb blev præsenteret for vores kursuskatalog, som hun kalder "en fyldt chokoladeæske af gode tilbud".

  Læs artiklen "Job som virkningsfuld social indsats" her


  Peer Aarhus

  Recoveryskolen i Psykiatriens Hus har mange års erfaring med at uddanne peers og hjælpe og rådgive både peer-medarbejdere og virksomheder i ansættelsesforløb.

  Læs mere om Peer Aarhus her

  Sidst opdateret: 4. juni 2024

  Dokumenter