Gå til hovedindhold

Peer Aarhus

Velkommen til Recoveryskolens platform for peers i Aarhus Kommune. Denne side er både for dig, der vil vide mere om peer-uddannelsen og til dig, som er interesseret i peer-ansættelser på arbejdspladsen

  • Læs op

Indhold

    Peer-uddannelsen

    Peer-uddannelsen har til formål at kvalificere og fagliggøre erfaringskompetencer hos mennesker, der har levede erfaringer med krise og psykiske vanskeligheder og således klæde disse på til at varetage forskellige peer-støttefunktioner i mødet med borgere.

    Peer betyder ligemand/ligestillet, hvilket erfares ved at være i øjenhøjde og være ligeværdig i kontakten, og det er vores udgangspunkt på uddannelsen. Uddannelsen bygger på både forskningsbaseret og erfaringsbaseret viden om recovery og peer-støtte og skal bidrage til, at peermedarbejderen tager udgangspunkt i borgerens håb, selvbestemmelse og muligheder.

    Hvert semester gennemgår 8 personer peer-uddannelsen under Recoveryskolen. Den teoretiske del omfatter 13 ugers undervisning (i alt 78 timer). På uddannelsen træner vi relationskompetencer, narrative samtaler, livshistorier samt Åben Dialog og vores afgørende udgangspunkt i det enkelte menneske. Herefter følger en praktik, som ligeledes er 78 timer. Langt de fleste kommer på den baggrund i job eller i gang med videregående uddannelse.

    Du finder ansøgningsskemaet til efterårets peer-uddannelse herunder.

    Vigtige datoer

    Peer-uddannelsen afholdes to gange om året - forårshold og efterårshold.

    Ansøgningsfristen til forårets hold 2025 er den 6. januar 2025 kl. 12.00.

    Hent ansøgningsskemaet til peer-uddannelsen foråret 2025 her

    Vi afholder optagelsessamtaler i uge 3 og 4.

    Den teoretiske del af uddannelsen starter den 6. marts og afsluttes den 24. juni 2025. 

    Dokumentliste peer-uddannelsen

    At være peer-medarbejder

    Vi har lavet en lille video, hvor vi fortæller om peer-medarbejdere i Psykiatriens Hus.

    Sidst opdateret: 4. november 2024