Gå til hovedindhold

Peer Aarhus

Velkommen til Recoveryskolens platform for peers i Aarhus Kommune. Denne side er både for dig, der vil vide mere om peer-uddannelsen og til dig, som er interesseret i peer-ansættelser på arbejdspladsen

 • Læs op

Indhold

  Peer-uddannelsen

  Peer-uddannelsen har til formål at kvalificere og fagliggøre erfaringskompetencer hos mennesker, der har levede erfaringer med krise og psykiske vanskeligheder og således klæde disse på til at varetage forskellige peer-støttefunktioner i mødet med borgere.

  Peer betyder ligemand/ligestillet, hvilket erfares ved at være i øjenhøjde og være ligeværdig i kontakten, og det er vores udgangspunkt på uddannelsen. Uddannelsen bygger på både forskningsbaseret og erfaringsbaseret viden om recovery og peer-støtte og skal bidrage til, at peermedarbejderen tager udgangspunkt i borgerens håb, selvbestemmelse og muligheder.

  Hvert semester gennemgår 8 personer peer-uddannelsen under Recoveryskolen. Den teoretiske del omfatter 13 ugers undervisning (i alt 78 timer). På uddannelsen træner vi relationskompetencer, narrative samtaler, livshistorier samt Åben Dialog og vores afgørende udgangspunkt i det enkelte menneske. Herefter følger en praktik, som ligeledes er 78 timer. Langt de fleste kommer på den baggrund i job eller i gang med videregående uddannelse.

  Du finder ansøgningsskemaet til efterårets peer-uddannelse herunder.

  Vigtige datoer

  Peer-uddannelsen afholdes to gange om året - forårshold og efterårshold.

  Ansøgningsfristen til efterårets hold er den 1. juli 2024 kl. 12.00.

  Hent ansøgningsskemaet til efterårets peer-uddannelse her

  Vi afholder optagelsessamtaler i uge 33 og 34.

  Den teoretiske del af uddannelsen starter den 12. september og afsluttes den 17. december 2024.

  Dokumentliste peer-uddannelsen

  At være peer-medarbejder

  Vi har lavet en lille video, hvor vi fortæller om peer-medarbejdere i Psykiatriens Hus.

  Sidst opdateret: 21. juni 2024